torstai 28. heinäkuuta 2016

Hahmokatsaus 5/10


James jatkaa 10-osaista sarjaa, jossa esittelemme hahmojemme taustoja ja taiteeseen liittyviä teemoja. 

Yllä kollaasi Jamesista kuuden eri tekijän tyylillä esitettynä:
1. Jääprinsessa
2. Lady
3. Macho
4. Rumba 
5. Tonnikala
6. Heinä

James, eli ristimänimeltään Adrian Jules Lynxton kuuluu Lynxtonien aatelissukuun. De Luxerlandin varakkaalle Lynxvalen seudulle syntynyt James pestautuu Team Barracuda -erikoismissioon vapaaehtoisesti, sillä pehmeän ja hemmotellun kuoren alla tykyttää villikissan suututettu sydän. 

Lynxtonien suku on ollut jo pitkään sammumaan päin, kun kohtalokas servo-bottien ja ihmisten välinen kahakka käydään Jamesin kotitilalla. Tuhoisassa kapinassa James menettää lähes kaikki lähimmäisensä, paitsi isoveljensä Tristanin. Hiljaiseloa ehtii jatkua vuoden verran, kun sota ihmisten ja robottien välillä vihdoin julistetaan. Lynxtonien sosiaalisesta asemasta johtuen perheeltä määrätään vain yksi lapsi suorittamaan asepalvelusta (toisin kuin esimerkiksi huono-osaisemmilta Joneseilta), joten Tristanin täytyy jättää kovin kärsinyt Lynxvale Residence ja suunnata kohti kuumenevaa rintamalinjaa. 

Vuoden ja neljän kuukauden kuluttua juuri täysi-ikäisyyden saavuttanut James (sotanimeltään Baby Lynx) istuu Armada-kuljetusajoneuvon takaosassa kuuntelemassa muiden Team Barracuda -missioon joutuneiden tarinoita. Kaikki ainakin uskovat kuulleensa Tristanista, mutta kenelläkään ei ole Jamesille muuta antaa kuin isoveljensä vanha viidakkoveitsi. Muistot isoveljen naurusta ja neuvoista hälvenevät sodan arjen astuessa joukon johtajaksi, mutta Tristania ajatellessaan James kuitenkin löytää sisäisen taistelijansa: gluteiinittomaan elämään tottunut James joutuu armeijan harmaissa syömään niin viljaa kuin Sose-Tontun käsittelemää kalaakin. Veljensä veistä vyölenkissään kantava James odottaa kostonsa hetkeä, muttei kuitenkaan ole halukas keskustelemaan isoveljensä kohtalosta.

Mitä siis kävi Tristanille? Saako James kostettua isoveljensä kohtalon? Entä kuinka ihmeessä Adrian Jules Lynxtonista tuli James, Hell Fish Hallin hovimestari? Jamesin tarina ("Sharp as knives") koostuu kaikkien taiteilijoiden kädenjäljestä ja siinä käsitellään Jamesin omien ongelmien lisäksi jokaisen hahmon teemoja. Tarinan omina kantavina elementteinä toimivat minäkuvan määrittely sekä yleiset moraaliarvot. Saako taposta rankaista tappamalla? 

Jamesiin voit tutustua jatkuvasti päivittyvillä some-kanavillamme, joiden linkit löydät blogin sivupalkista! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti