sunnuntai 10. heinäkuuta 2016

Hahmokatsaus 1/10


Tuhkis aloittaa 10-osaisen sarjan, jossa esittelemme hahmojemme taustoja ja taiteeseen liittyviä teemoja. 

Yllä kollaasi Tuhkiksesta kuuden eri tekijän tyylillä esitettynä:

1. Jääprinsessa
2. Lady
3. Macho
4. Rumba 
5. Tonnikala
6. Heinä 

Tuhkis eli Mauritius Mangoliastanista on sananmukaisesti kotoisin Mangoliastanin vuoristoalueelta. Vuosisatoja sitten B-Loxissa muun väestön seassa elänyt liskokansa pakotettiin vetäytymään D-Loxin kartoittamattomaan erämaahan, joka koostuu lähinnä karusta vuoristomaastosta ja villistä viidakosta. Jotta liskokansasta ei enää tarvitsisi kantaa huolta, rakennettiin myöhemmin B- ja D-Loxin väliin rautamuuri ja sotilasvaltio Warrack. Aikojen saatossa lisko-ihmiset oppivat mukautumiskykynsä ansiosta selviytymään haasteellisessa ympäristössä niinkin ansiokkaasti, että perustivat vuoristoon oman sivilisaationsa. Rauhaa rakastavina luonnonlapsina lisko-ihmiset ovat sittemmin tyytyneet osaansa erilliseläjinä, eikä muuhun maailmaan viitata enää kuin lisko-lasten iltasaduissa. 

Ensimmäisenä lisko-ihmisenä sitten suuren karkoituksen paluun sivistyksen pariin tekee Mauritius, eli sotilasnimeltään Tuhkis. Liskomiehen ja kehittyneen yhteiskunnan kohtaaminen ei tapahdu aivan kivuttomasti, sillä B-Loxissa teknologia ja arvoajattelu ovat ajautuneet kauas siitä, mihin maanläheinen villimies on tottunut. Kansansa luota lähtenyt Tuhkis ei voi kuitenkaan enää kääntyä valistemaltaan tieltä ja palata takaisin – ei ainakaan ennen kuin hiuksissaan liehuva heinä on alkanut kukkia... 

Tuhkiksen tarinan ("Where have all the flowers gone") piirtää Tonnikala. Tarinan kantavina teemoina toimivat ihmisyys sekä ihmisen ja luonnon suhde. Tuhkiksen kertomuksessa käsitellään myös tasa-arvoa ja uskonnon asemaa. 

Tutummaksi hahmon kanssa pääset fiilistelemällä Tuhkiksen teemabiisiäJ. Karjalaisen "Mennyttä miestä". Samalta kanavalta löydät myös muiden hahmojen tunnusmusiikit ja muuta mukavaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti