keskiviikko 8. helmikuuta 2017

Tartu unelmiisi ja tee niistä tottaUnelmat on siitä hassuja juttuja, että kaikilla on niitä mutta aika harva loppupeleissä uskaltaa kuitenkaan lähteä niitä toteuttamaan. Tosiasiassahan se ei (useimmiten) vaadi muuta kuin vähän duunia ja vaivannäköä, mutta silti olen itsekin aina välillä huomannut saavani kovin vähän aikaan sillä rintamalla.

Monelle omat unelmat saattavat tuntua joko ylitsepääsemättömän suurilta tai muuten vain vaikeilta lähteä toteuttamaan. Meidänkin hahmoilla on elämissään niin isoja juttuja, ettei niiden hoitaminen ole aina ihan sieltä yksinkertaisimmasta päästä. Yksi haaveilee ehkä ehjästä ja rakastavasta perheestä, toinen unelmoi että pääsisi köyhyydestä vähän parempiin oloihin. Jollekin se elämän suurin haave on saada olla avoimesti sitä mitä on rakastamansa ihmisen kanssa, ilman yhteiskunnan paheksuntaa.

Allekirjoittaneella menee onneksi hyvinvointi-Suomessa niin hyvin, että omat unelmat ovat vähän helpommin toteutettavissa. Eilen yksi niistä toteutui, kun sain ihan megasiistin mahiksen omalla alalla mediahommissa kouluni kautta: pääsin tsekkaamaan Tom of Finland –leffan ennakkoon pressinäytöksessä ja vieläpä haastattelemaan Dome Karukoskea ja nimiroolia vetävää Pekka Strangia koulumme verkkolehteen!

Paitsi että Touko Laaksonen on taiteineen mulle itselleni ihan valtava inspiraationlähde, edustaa hän myös eräänlaista jumalhahmoa koko Charlie’s Surfing Teamille. Laaksosen taide rikkoi aikoinaan juuri niitä rajoja, joiden puolesta mekin yhä edelleen taistelemme tänä päivänä. Ihmisarvo, seksuaalisuus ja omanarvontunto ovat niin perustavanlaatuisen tärkeitä asioita, että niiden pitäisi olla itsestäänselvyys. Laaksonen sai paljon aikaan, mutta vielä riittää hommia. Mekin yritämme kantaa oman pienen kortemme kekoon. Juuri siksi, että työ ihmisarvon puolesta on niin tärkeää. Minulla on ehkä mahdollisuus toteuttaa unelmani tässä maailmassa, mutta kaikilla ei vielä ole, vaikka pitäisi.

Takaisin omaan pienimuotoiseen unelmaani: Tom of Finland -leffa oli täydellinen. Haastattelu oli täydellinen. Kaikki oli täydellistä, kuten asiat usein ovat silloin kun unelmista tulee totta. Minun unelmani toteuttaminen ei vaatinut muuta kuin tilaisuuteen tarttumista, oikeisiin ihmisiin tutustumista ja vapaaehtoisiin kouluprojekteihin osallistumista. Toki myös sattumalla ja tuurilla oli paljonkin tekemistä mahdollisuuden kanssa, mutta lopulta kaikki lähtee aina itsestä.

Pidä siis silmät avoinna tilaisuuden varalta äläkä hemmetti soikoon päästä sitä menemään sitten kun se osuu kohdalle. Siistejä juttuja tapahtuu koko ajan, mutta eivät ne tule hakemaan sinua kotoa. Tee niistä totta.

–  Macho


PS. Käykää katsomassa se Tom of Finland! <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti