maanantai 7. marraskuuta 2016

... and the road goes on
Viime aikoina on tapahtunut paljon ja äkkiä. Projektin edetessä ylivoimaisesti eniten keskustelua työryhmän sisällä on aiheuttanut määrittely. Koska tuotos aiheineen on alunperin lähtöisin omien tuntojemme syvyyksistä, työtämme on tähän asti pitkälti ohjannut nimeämätön tarve yhdistää taidetta ja terapiaa. Minkäänlainen uudistaminen ei kuitenkaan onnistu, ellei lähtötilannekaan ole selvillä. Tästä syystä olemme monien kiivasluontoisina alkaneiden ja väsymykseen loppuneiden keskustelujen avulla rajanneet Team Barracuda -sarjakuvan seuraavin muotein: 


1. Rauhantyön edistäminen.
Team Barracuda on pasifistinen sarjakuva. Juuri nyt tarvitaan rauhan puolestapuhujia, sillä hallitsematon viha ja epätasa-arvo ihmisten välillä ovat saaneet jo omana aikanamme enemmän näkyvyyttä ja hyväksyntää kuin koskaan olisi ollut tarpeen. Päätimme tuoda oman äänemme osaksi rauhantyötä, sillä se on arvokkainta, mitä voimme itse tehdä tai esimerkillämme kannustaa myös muita tekemään. 
2. Nuorisotyö.
Haluamme sarjakuvallamme tarjota pohjan, jota tutkimalla on mahdollista kehittää omaa ajattelua vaikeiden aiheiden suhteen. Sarjakuvamme tarjoaa monipuolisesti eri näkökulmia teemoihin ja niiden käsittelymahdollisuuksiin. Mielestämme on tärkeää, että erityisesti nuoria koskettavista teemoista keskusteltaisiin avoimemmin ja ennakkoluulottomammin myös nuorten itsensä keskuudessa, eikä vain esimerkiksi päättäjien ja poliittisten vaikuttajien kesken. Haluamme kannustaa lukijoitamme käyttämään arjen työkaluja ahdistavien aiheiden käsittelyyn ja lähestymiseen. Haluamme projektillamme muistuttaa, että usein suuret ja pelottavatkin kysymykset ovat vain arkisia asioita vääränlaisessa valossa.  

3. Taide & viihteellisyys. 

Team Barracuda -sarjakuva pyrkii myös rehellisesti uudistamaan taiteen kenttää. Sarjakuva koostuu kuuden eri taiteilijan tuotannosta. Leikittelemme tyyleillä tietoisesti ja venytämme ns. länsimaisen sarjakuvan perinteisiä raameja. Sarjakuvan pyrkimys on olla sisällöltään merkityksellinen ja tabuja ravisteleva, mutta myös ulkoasultaan kokeellinen ja yllättävä. Ulkoasu kunnioittaa taiteen monimuotoisuutta sekä kuvan ja tekstin suhdetta. Moniulotteinen ulkoasu kannustaa lukijoita toteuttamaan visioitaan ja astumaan ulos ennaltamäärätyistä raameista. 
Tämän blogikirjoituksen kuvituksessa on hyödynnetty uusia esiintymisasujamme arvokkaine sanomineen. Useat ystävätoimijamme ovat viime aikoina lähestyneet meitä yhteistyön merkeissä, ja Charlien tuleva vuosi vaikuttaakin varsin tapahtumarikkaalta! Jaamme arvomaailmamme yhdessä Allianssi ry:n, Changemakerin, Jyväskylän Setan, Sadankomitean, ja Syrjinnästä vapaa alue sekä Ei vihapuheelle -kampanjoiden kanssa. Eikä lista lopu tähän, matkamme on vasta alussa. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti