sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Meanwhile in Jyväskylä


Hell Fish Hall on Fraguetten länsirannikolla sijaitseva Von Rawpike -suvun kartano, jonka perusta valettiin Jyväskyläläisessä kahvilassa. Kuusi humanistia ja yksi teekkari istahtivat pöydän ääreen piirtämään sarjakuvaa omasta elämästään. Heti syntyi eripuraa: ‘Kuka siellä kartanossa tiskaa astiat?’’En minä’, sanoi ensimmäinen taiteilija. ‘Enkä minä’, toisti toinen. Ja kolmas ja neljäs ja niin edelleen, teekkarikin kieltäytyi. Ei auttanut kuin palkata hovimestari.

James tiskasi, puunasi ja kiillotti. Hovimestari hoiti hommansa tupakka huulessa ja työpäivän päätteeksi kääräisi tehtävälistastaan uuden sätkän. ‘Miksi sen pitää polttaa noin paljon, tosi kuvottavaa’, valitti ensimmäinen taiteilija Kuopion ABC:n loisteputkien säristessä. ’Jos se yrittää unohtaa jotakin’, koetti toinen. ‘Ai mitä’, ‘No eihän se koskaan puhu perheestään.’ Vuosi vaihtui, hampurilaiset tuotiin pöytään. ‘Niin’, totesi kolmas taiteilija. ‘Jos se on ollut sodassa.’

Tekijöistä: 

Jääprinsessa 
Herhiläisen (kuvassa nukkuva) esikuva. Helposti kiehahtava, voimakastahtoinen, hennon laventelinen. Pääkaupunkiseutumainen, banaaninen jälkimaku.

Macho 
Weaselin (kuvassa raketti kädessä) esikuva. Köyhä, väritön. Ikääntynyt.

Lady
Tygerin (kuvan rillipää) esikuva. Lyhyt, punertava, väärin säilytettynä saatanallinen. Keskisuomalainen, nörtähtävä sivumaku. 50-luvun vuosikertaa.

Heinä
Tuhkiksen (karvainen) esikuva. Kovaääninen. Heikko hiuslaatu, pikantti ja värikäs tuoksu. Kuohuu helposti yli.

Rumba
Wreck Ratin (imee limukkaa) esikuva. Punertava, jopa kuvottavan vaaleanpunainen. Nousee nopeasti päähän. Haisee homeelta. Hennon tulinen jälkimaku.

Tonnikala
Sose-Tontun (ei kuvassa) esikuva. Ummehtunut rakenne. Tuoksuu kalalta, ruskea väri. Äidillinen luonne, sykkivän särisevä. Parasta punaisessa valossa nautittuna.

Jackpot
Kauniin Veeran (ei kuvassa) esikuva. Vaalea, picassomainen. Kaffen makuinen.

Kuvassa lisäksi Star Man (syö sipsiä) ja James (makoilee). Hahmoesittelyjä ja muuta mukavaa seuraavalla kerralla, stay tuned!

Rakkaudella,
Tekijät 

Ps. Sneak peekeja hahmoista jo Instagramissa, Twitterissä ja Tumblrissa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti