sunnuntai 21. elokuuta 2016

Charlie’s Surfing Team - mitä, missä, miksi ja miten???



Hei vaan kaikki surffaajat!

Kävi ihan uskomaton juttu! Saimme nimittäin ensimmäisen fanikuvan omista hahmoistamme. Uskomatonta! Tästä ollaan kaikki yhdessä unelmoitu. Hahmomme saivat jopa ihan omaa fanipostia ja heille käskettiin lähettää terveisiä. Päätin tietenkin tehdä uskolliselle surffaajallemme lyhyen vastauksen, jossa Howie saa lähetetyt terveiset!

 

Tämä juuri on yksi niistä syistä, miksi päätimme tuottaa sarjakuvan lopulta nettiin. Hahmojemme kanssa on mahdollista keskustella ja heihin voi olla yhteydessä. Toinen syy nettijulkaisuun on esimerkiksi se, että tuotokseen on mahdollista yhdistää monia lukukokemusta vahvistavia (web-)elementtejä. 

Tulemme käyttämään sarjakuvamme tukena muun muassa Youtubea. Siellä listaamme tiettyihin lukuihin liittyvät soundtrackit sekä kerromme hahmojamme inspiroineista tunnusbiiseistä, ties vaikka tekisimme oman tunnarimme! Instagrammissa tiimimme kanavalla julkaistaan eniten ajankohtaista ja valmista matskua.  Lähes kaikki Insta-postaukset julkaistaan myös Twitterissä ja Tumblrissa. Instagrammissa Team Leadereillamme on omat CST-tilinsä, joista voi käydä kyttäämässä töiden etenemistä ja työskentelyprosessia. Tällä hetkellä meillä on käytössämme lisäksi Facebook, missä postailemme tärkeää infoa ja leppoisia sunnuntaikuvia.

Tämä blogi toimii infokanavanamme. Täällä kerromme, selitämme ja tarkennamme sarjakuvamme aiheita. Täällä kerromme työstämisestä, ajatusprosesseista, työkeinoista, kompromisseista ja oikeastaan kaikesta tuotannostamme sekä siihen liittyvästä materiaalista. Koko projektimme ajatuksena on alun perin ollutkin se, että seuraajamme voivat nähdä ja ymmärtää mitä kaikkea tässä matkalla tapahtuu. Tietenkin lopputulokselta odotamme suuria, mutta lähtökohtana tuotoksellemme toimii sanonta: ” it's not about the destination it's about the journey”. Kaikki te surffaajat saatte olla mukana tässä uniikissa matkassa!

Tuotoksemme päämääränä on herättää ajatuksia ja keskustelua. Avaamme väyliä moniin erilaisiin vaikeisiinkin aiheisiin ja koitamme käsitellä niitä erilaisista näkökulmista. Käymme läpi sekä tabuja että arkipäiväisiä ongelmia. Pyrimme tuomaan esiin erilaisia kuvakulmia ja ratkaisuja isoihinkin asioihin sekä haluamme pysyä lukijoidemme rinnalla vaikeidenkin asioiden äärellä.

Lopulta, kun saamme sarjakuvan kokonaiseksi paketiksi ja nettipohjamme valmiiksi, avaamme oman nettisivumme. Sieltä löytää sarjakuvamme kokonaisuudessaan, hahmojemme menneisyydestä kertovat sarjakuvat ja palstan, jossa voi käydä vapaata keskustelua hahmojemme kanssa. Sivuilta löytää myös linkit kaikkiin kanaviimme, yhteystietomme ja muuta sälää, kuten toimituksen parhaat.

Jokainen Team Leaderimme (Heinä, Jääprinsessa, Macho, Lady, Rumba ja Tonnikala) on vapaa käyttämään kaikkia kanaviamme milloin tahansa, joten meidät kaikki saa kiinni mitä tahansa kanavaa käyttäen.

Terkkuja Heinältä!


torstai 18. elokuuta 2016

Hahmokatsaus 10/10


Taalatasku päättää 10-osaisen sarjan, jossa esittelemme hahmojemme taustoja ja taiteeseen liittyviä teemoja. 

Yllä kollaasi Taalataskusta kuuden eri tekijän tyylillä esitettynä:
1. Jääprinsessa
2. Lady
3. Macho
4. Rumba 
5. Tonnikala
6. Heinä

Cattain Taalatasku eli Emmett Horsefall on kotoisin Great Snoutperiumin varakkaalta maaseudulta, Horsefallin aatelissuvun Colt's Head -hevostilalta. Kuten muutkin Horsefallit, Emmett omistaa virkeän ajatustenjuoksun ja lempeän luonteenlaadun. Leppoisan ulkokuoren ei kuitenkaan kannata antaa hämätä, sillä joukkueenjohtajana Emmett on esimerkillisen tehokas ja pitkäjänteisen mielensä lisäksi omaa erittäin hyvän kestävyyskunnon. 
Sosiaalisena ja karismaattisena tunnetuksi tullut Emmett herätti aikoinaan suurta ihastusta Warrack Military Universityssa niin naisten kuin miestenkin keskuudessa. Seikkailunhaluisella nuorukaisella ei kuitenkaan ollut tarvetta asettua aloilleen. Ei ainakaan, kun kotipuolessa odotti luottoystävä ja entinen rakastettu, Cody Håst-Fägel

Emmettin itsevarmuus ja huolettomuus kokivat kuitenkin kovan kolauksen, kun eräänä ei-niin-ihmeellisenä baari-iltana nuorukaisen pöytää tuli pyyhkimään Minin ujo ja harmistunut apupoika, Howie. Tuore rakkaus leimahti niin sydämellisesti, että molemminpuolinen ihastus väritti arjen aivan uusilla sävyillä. Emmett ja Howie ehtivät yhdeksän kertaa nähdä niin laventelien puhkeavan kukkaan Colt's Headin avarilla nummilla kuin lumihunnun peittelevän sotavaltion kasarmitkin, kunnes sota ihmisten ja robottien välillä puhkesi ja velvoitti kummankin töihin rintamalle. 

Sota sattui tuoreen komentajan sydämeen enemmän, kuin kapinallinen aatelinen antoi ulospäin näyttää. Parisuhteenkin laukattua epävarmoille laitumille esimiehen mieli täyttyi pelosta ja huolesta niin ihmisyyden kuin erään tietynkin ihmisen puolesta. Tilannetta ei helpottanut yhtä lailla turhautuneen Howien ilmoittautuminen Team Barracuda -erikoismission johtajaksi. 

Ammattisotilaaksi opiskellut Emmett ei toivonut koskaan joutuvansa täyttämään itsehankittua asevelvollisuuttaan. Seikkailua ja haasteita etsinyt nuorimies keskittyisi mieluummin parisuhteensa selvittelyyn ja yhteisen rakkauden vaalimiseen kuin sotasuunnitelman laatimiseen. Päivä päivältä kireämmäksi käyvä tilanne ei kuitenkaan anna armoa - kuten eivät vihollisetkaan, myös Horsefalleille tutut servo-botit

Emmettin tarina on osa Howien lukua ("Shades of Gray") ja sen teemoja ovat parisuhde ja moraalikysymykset. Onko tappaminen koskaan oikein? Entä kuinka paljon parisuhteessa kuuluu joustaa - varsinkin, jos toinen ei edes suostu määrittelemään tilannetta parisuhteeksi? Emmettin tarinan piirtää Heinä.

Emmettiin voit tutustua jo muilla kanavillamme: FacebookissaInstagramissaTumblrissaYoutubessa ja Twitterissä!






sunnuntai 14. elokuuta 2016

Hahmokatsaus 9/10


Herhiläinen jatkaa 10-osaista sarjaa, jossa esittelemme hahmojemme taustoja ja taiteeseen liittyviä teemoja. 

Yllä kollaasi Herhiläisestä kuuden eri tekijän tyylillä esitettynä:
1. Jääprinsessa
2. Lady
3. Macho
4. Rumba 
5. Tonnikala
6. Heinä

Kuten rakkailla yleensä, myös beetenantti Herhiläisellä (27) on monta lempinimeä: Herhis, Riukusääri, Jääprinsessa, Helvetin Keskonen... Aivan alkuperäiseltä nimeltään Herhiläinen tunnettiin Howard Duncan Leopold von Rawpike-Horsefallina, mutta suuren sydänsurun ja yhden erittäin epäonnistuneen itsemurhayrityksen jälkeen Howard otti nimekseen von Rawpike-Hillington

Team Barracudan joukkueenjohtajana toimiva Herhiläinen ei ehkä ole helpostilähestyttävin esimies, mutta hoitaa hommansa asiaankuuluvalla jämäkkyydellä - joskus liiankin kireällä otteella. Ryhmän jäsenet saavatkin mission aikana elää jatkuvassa jännityksessä sen suhteen, kumpi räjähtää ensin: WR:n epäonnistunut pommi vaiko komentaja. 

Kitkerän ja kipinöivän kuoren alle mahtuu kuitenkin paljon pehmeyttä: Herhiläinen ei mielellään puhu taustastaan tai ajasta ennen Warrackin asevoimiin liittymistään. Yleisessä tiedossa on vain Howardin lähimenneisyys kasarmikapakan omistajan, Minin, apupoikana. Nuorempana baarissa autellut Howard (tai kuten Mini sanoisi, "Puppy") ei juuri poistunut huoneestaan tai tahtonut tutustua ihmisiin – kunnes vahingossa tapasi nuoren Emmettin, Warrack Military Universityssä opiskelevan seikkailijan.

Armeijan leivissä työskentelevät Howard ja Emmett ovat tottuneet kohtaamaan niin kumppanuuden kauneimmat kuin kauheimmatkin puolet. Ehtiikö sodassa todella rakastaa - varsinkaan, jos tekee töitä asevoimille? Pitkillä komennuksilla Howard voi vain istua yövahdissa katselemassa huojuvaa laventeliniittyä ja ajatella elämänsä ainoaa ihmistä, jolla on lupa kutsua häntä Howieksi... 

Sota aiheuttaa vaikenemista, mutta myös rauhan aikana saattaa tapahtua niin järisyttäviä asioita, että ihminen menettää puhekykynsä. Parantaako aika tai rakkauskaan haavat, vai pitääkö niiden kanssa vain sopeutua elämään? 

Howien luvussa käsitellään pelkoa, omien tunteiden kohtaamista ja seksuaalisuuden mukanaan tuomia kysymyksiä. Kukkivatko laventelit enää seuraavana keväänä, jos rakkaus ei kestäkään loppumattomalta tuntuvaa sotaa? Howien tarinan ("Shades of Gray") piirtää Heinä.

Howieen voit tutustua kaikilla kanavillamme, eli InstagramissaTwitterissäYoutubessaTumblrissa ja Facebookissa


perjantai 12. elokuuta 2016

Hahmokatsaus 8/10


WR jatkaa 10-osaista sarjaa, jossa esittelemme hahmojemme taustoja ja taiteeseen liittyviä teemoja. 

Yllä kollaasi WR:stä kuuden eri tekijän tyylillä esitettynä:
1. Jääprinsessa
2. Lady
3. Macho
4. Rumba 
5. Tonnikala
6. Heinä

Wreck Rat, 25, tunnetaan monella nimellä. Valtavaan uus-uusperheeseen Wreck Rat kastettiin Bud Ratiganiksi, mutta opiskeluaikoina hän loi itselleen oman alter egon, show-esiintyjä Miss Bonfiren. Bonfiren lisäksi Bud sai armeijan harmaisiin liittyessään lisänimen Wreck Rat, sillä nimensä mukaisesti pisti usein tuulemaan vähän liiankin lujaa. Kavereiden kesken Wreck Rat tunnetaan käytännönläheisesti WR:nä - vauhdissa, vaikkakin usein myöhässä.

WR:n elämä vaihtoi kertaheitolla suuntaansa, kun kaappimatkalle lähtenyt Tyger sinkoutuikin ulos hänen vaatekaapistaan Crusher Hillin sisäoppilaitoksessa. Insidentistä lähtien WR ja Tyger ovat kulkeneet erottamattomana kaksikkona (vaikka välissä ja vierellä on välillä kolmansiakin osapuolia ollut) – myös Team Barracudassa. Villinä bilehileenä mainetta luonut WR/Bonfire narahti nolosti kiinni käsiteltyään huolimattomasti huumausaineita, joten elinkautisen istunnon sijaan WR sai valita erikoismissioon osallistumisen. Vaikka ero kotona odottavasta lukioaikojen heilasta, Mary Bradleysta, vaikutti mahdottoman kamalalta, yhteinen seikkailu Tygerin kanssa houkutti tuoretta kriminaalia.

Näyttävän lavashow'n lisäksi WR:n erityisosaamisena tunnetaan räjähteiden käsittely. Miss Bonfiren esityksissä pyrotekniikka paukkuukin, ja tulitehosteet räiskyvät kilpaa esiintyjän villin persoonan kanssa. WR:n pioneeriosaamisesta on toki muutakin kuin viihteellistä hyötyä – Team Barracudan räjähde-eksperttinä WR:n vastuulla on hoitaa esteet tieltä vaikka sitten järein keinoin. Mutta mahtuu matkaan onneksi taiteellinenkin puoli: joukkueenjohtaja Herhiläinen ei onneksi sitä vielä tiedä, mutta WR livautti tatuointikoneensa kuljetusauto-Armadan laatikoiden sekaan...

WR:n tarinassa käsitellään tasa-arvoon ja sukupuoleen liittyviä kysymyksiä. Yhtenä kantavana teemana kertomuksessa toimii myös perheen käsite – kuinka monta ihmistä (tai muuta) oma perhe voi pitää sisällään? WR:n tarina ("If I get home") on osa Tygerin tarinaa ja sen piirtäjänä toimii Lady.

Wreck Ratiin ja Bonfireen voit tutustua jo ennakkoon muiden kanaviemme kautta: FacebookTwitter,  InstagramTumblr ja Youtube.






tiistai 9. elokuuta 2016

Hahmokatsaus 7/10


Tyger jatkaa 10-osaista sarjaa, jossa esittelemme hahmojemme taustoja ja taiteeseen liittyviä teemoja. 

Yllä kollaasi Tygeristä kuuden eri tekijän tyylillä esitettynä:
1. Jääprinsessa
2. Lady
3. Macho
4. Rumba 
5. Tonnikala
6. Heinä

Tyger eli (V)Elli Ugh ei ole päätynyt Team Barracudaan sattumalta. Alunperin Cambananan viidakon siimeksestä kotoisin oleva villilapsi teki elämän ja kuoleman valinnan loikatessaan maagiseen kaappiin 16-vuotiaana. Taikamatka lennätti Tygerin keskelle Manelandin villiä opiskelijaelämää, jonka huuruisessa ja kosteassa ympäristössä Tyger tutustui muun muassa tulevaan parhaaseen ystäväänsä, Wreck Ratiin

Tiede- ja avaruusteknologiaa opiskelemaan päätynyt Tyger osoittautui suoranaiseksi ihmelapseksi, joka ymmärtää yhtä jos toista niin matematiikasta kuin biokemiastakin. Vaikka Tyger käsittää kaiken laitteista, vempaimista ja härveleistä, luomakunnan luonnollisin asia - eli ihminen itse - jää Tygerin hahmotuskyvyn rajamaille. Oman seksuaalisuutensa ja ennen kaikkea sukupuolen tarkastelu määritti opiskeluaikoina Tygerin elämänrytmiä varsin kirjaimellisesti: päivä alkoi joko housuissa tai hameessa, muttei missään nimessä housuhameessa. 

Armeija ei kuitenkaan ole paikka, jossa sotilailla olisi varaa valita asusteitaan. Tygerille ei juuri annetukaan vaihtoehtoja Team Barracudan suhteen. Teknologiavastaavaksi komennetulla Tygerillä on teknisen osaamisen lisäksi taskussaan muuan villi(-ihmis) kortti. Team Barracudan suunniteltu reitti kulkee Mangoliastanin vuoriston halki kohti Cambananan viidakkoa -paikkaa, jonne Tyger ei ollut koskaan kuvitellut palaavansa... 

Kuka oikein on Velli Ugh, ja miksi hän lähti kotoisasta puumajastaan? Mitä jos kuukautiset tulevatkin aamuna, jolloin olisi tarkoitus vetää hameen sijasta housut jalkaan? Tygerin kappaleessa käsitellään seksuaaliseen suuntautumiseen ja sukupuoliproblematiikkaan liittyviä kysymyksiä, kuten tasa-arvoa ja sukupuolen määritelmää. Myös irrallisuus ja kodin etsintä kuuluvat Tygerin teemoihin. Velli Ughin tarinan ("If I get home") piirtää Lady

Tygeriin ja muihin hahmoihin voit tutustua lisää muiden kanaviemme avulla, eli FacebookinTwitterinInstagraminTumblrin ja Youtuben kautta!









lauantai 6. elokuuta 2016

Hahmokatsaus 6/10


Prinssi jatkaa 10-osaista sarjaa, jossa esittelemme hahmojemme taustoja ja taiteeseen liittyviä teemoja. 

Yllä kollaasi Prinssistä kuuden eri tekijän tyylillä esitettynä:
1. Jääprinsessa
2. Lady
3. Macho
4. Rumba 
5. Tonnikala
6. Heinä

Ennen Team Barracuda -erikoismissiota Prinssi eli Sascha Nova asusti perheensä vanhalla tilalla Franadan idyllisellä maaseudulla. Kirurgin ja tähtitieteilijän poika kasvoi lampaita paimentaen ja tähtikuvioita tutkien. Rauhallisella alueella varttunut Prinssi vietti vapaa-aikansa luonnonlääketieteeseen tutustuen ja vanhempiensa kirjastoon perehtyen. 

Vain muutaman pellon päässä Prinssin kotitilalta sijaitsee Bigjackien emakkola. Veeralle ja Lotalle muodostuikin tavaksi vierailla Prinssin luona aina kesäisin, kun omilta askareiltaan ehtivät. Seura kelpasikin Prinssille, sillä mummonsa kanssa kaksin jäänyt nuorukainen ei arjessaan juuri muita tavannut kuin satunnaisesti piipahtavaa postipoikaa. Hiljaisina iltoina Prinssille muodostuikin tavaksi kavuta ullakolle tarkastelemaan kuuta isältään jääneellä kaukoputkella. Useasti vasta auringonnousu ja tähtitaivaan haalistuminen herättivät Prinssin todellisuuteen – tai ainakin siihen todellisuuteen, jossa ulkomaailma yhä ilmoittaa itsestään postiluukun kautta ja kesäisinä vierailuina. 

Kuten jokainen aatelisia alempaan kastiin kuuluva 18-25-vuotias nuorimies, myös Prinssi joutuu rintamalle velvollisuudesta. Rauhan saavuttaminen väkivallan ja yksilönvapauden rajoittamisen avulla ei mahdu Prinssin pasifistiseen ajatusmaailmaan, mutta Team Barracuda -missioon Prinssi ilmoittautuukin vaalimaan elämää. Lampaitaan ja harvoja läheisiään hoidettuaan Prinssi taitaakin yhden jos toisen erikoistekniikan, jolla paikkailla revenneitä raajoja tai vaikka elvyyttää jo menetetyiksi laskettuja joukkuetovereita. 

Yön peitellessä kasarmin Prinssi ei kuitenkaan pysty nukkumaan. Pahannäköinen kuu loistaa edelleen Globinetin taivaalla, eikä elämä näytä voittavan kuolemaa. Sotaa ei voi voittaa, jos elämän tehtävä ja velvollisuus on lopulta aina hävitä.

Prinssin luvussa käsitellään elämän ja kuoleman tasapainoa sekä oman sielunmaiseman tutkimista, kuten menetyksen käsittelyä. Prinssin tarinan ("Bad moon rising") piirtää Jääprinsessa. 

Prinssiin ja muihin hahmoihin voit jo tutustua muualla sosiaalisessa mediassa, kuten FacebookissaTwitterissäInstagramissaTumblrissa ja Youtubessa